Blog

Milé dámy, také se Vám večer už nechce čistit pleť ? Připadá Vám to zbytečné ?

Je to jedna z největších chyb, pokud pleť důkladně nečistíme večer i ráno...


Znáte správný postup, jak pleť opravdu důkladně vyčistit? Jen pro pořádek, pojďme si zopakovat, proč je pravidelné čištění pleti vlastně tak důležité. A to nejen večer před spaním, ale i ráno, než na pleť nanesete všechny ty krémy a líčidla.


Na povrchu kůže se neustále vytváří kožní film, který tvoří odumřelé kožní buňky, maz a pot a během dne se na něj ještě nachytává prach, pyl a veškeré nečistoty z okolního prostředí. Navíc se kůže ještě musí vypořádat s vrstvou make-upu (i když ten kvalitní pleť naopak chrání), pudru, očních stínů. Pokud
tohle všechno důkladně nesmyjete, nečistoty na pleti oxidují a mohou zapříčinit vznik podráždění, ucpávání pórů či různé zánětlivé reakce. Jestliže navíc na ne zcela vyčištěnou pleť nanesete jakýkoli pečující přípravek, účinné látky se nedostanou k povrchu pokožky, nevstřebají se a pleť se "dusí". Taková péče je samozřejmě úplně k ničemu.

 Během noci pleť regeneruje, ale také funguje její samočistící proces, kdy se vylučuje pot a maz.

 Ranním čištěním tyto nečistoty odstraníte a tak vašemu krému umožníte, aby se aktivní látky v něm obsažené dostaly přesně tam, kde je jich potřeba.


Čím začít?

Začínejte očištěním očí. Pleťová mléka, gely a vody určené pro čištění pleti se neaplikují na tenké oční okolí, s ohledem na jinou koncentraci účinných látek a hlavně jinou strukturu očního okolí. Na oči patří speciální produkt k tomu určený. Optimální a nejšetrnější je odličovač=čistič očí s olejovou fází. Produkt naneste na tamponek a na chvilku jej přiložte na řasy a víčko a jemně, bez mechanického natahování setřete líčidla, prach,  nečistoty. Líčidla stírejte krouživými tahy, nejlépe od vnějšího k vnitřnímu koutku oka.

Další krok. Přípravek pro odstranění a rozpuštění kožního mazu je nutné zvolit opět podle aktuálního stavu a potřeb pleti. K dispozici jsou různé konzistence ve formě čistících krémů,emulzí, gelů. Až budete odličovat obličej, tahy by měly směřovat ze středu obličeje do stran a ven, a také zdola nahoru.

Poslední krok čištění. Po setření nebo smytí přípravku pro rozpuštění kožního mazu nastupuje použití pleťové vody, tonika. To nám pleť dočistí, hydratuje a vyrovná pH na pleti. Po použití tonika se další přípravky /sera, krémy/ daleko lépe vstřebávají !!


Největší chybou při odličování je, že použijeme jediný odličovací tampon. Správně by se ale měl měnit tak dlouho, dokud nezůstane úplně čistý.

 Pleť takto dočistíme, opláchneme vodou, ztonizujeme a pak aplikujeme krém dle potřeby.

Více info Zde : https://www.studiokrasyopava.cz/rubrika/produkty-tiande/pece-o-plet/